Legea e doar pentru unii

M-am intrerupt din lucru,la claxoanele suparate ale unei masini. Ridic privirea sa vad de ce e suparat omul. O masina parcase pe jumatate de trotuar,dar partea din spate ii ramasese in strada,blocand circulatia. Vad si un „comunitar” atentionandu-l sa-si gaseasca intai loc de parcare si apoi sa coboare din masina sa-si ia actele de la notar. „Nu e obligat nimeni sa va astepte pana va rezolvati problemele”.

Zambesc relaxata „uite,totusi se intampla si lucruri bune!”…Nu pentru mult timp!!! O Dacie jerpelita intra pe contrasens si cine se urca in ea? Exact „comunitarul” care facea mai inainte teoria cu parcarea!

Concluzia e usor de tras: legea e pentru altii,sau in orice caz nu pentru organele abilitate sa pastreze ordinea. Am un singur cuvant de zis: RUSINICA!

Propun urmatoarele masuri: sa respectam alternativ legile una da,una nu; sau 5minute e valabila,5 minute o ignoram; sau daca ploua se anuleaza toate. In zilele de luni,vineri si in preajma Sarbatorilor e permis aproape orice,dar sa fie de acord si ceilalti,in zilele cu sot si cu nori din dreapta, putem ignora semnele ce circulatie. Daca e foarte cald,traversam in viteza prin orice loc ,potential periculos, sa socam la maxim soferii (daca au aer conditionat in masina,ca le e prea bine si daca nu,sa se trezeasca din toropeala!)

Lasand gluma la o parte,m-am intrebat adesea care e rostul „uniformelor” astora. Pazesc ceva inexistent,nu se implica in nimic si cam mereu stau de povesti doi cate doi,la umbra. Poate dau prestanta zonei. Politica „oului” pentru cunoscatori.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s