Toleranta demult uitata

Spre surprinderea unora,nu e vorba de casele care  includ acest cuvant ,ci despre o actiune,un gest de bunavointa pe care l-am putea acorda unui  semen de-al nostru.

Sa fie lipsa timpului motivul pentru care fiecare devine caine la volan,nepermitand sa fie depasit,decat daca masina care insista e net superioara? Sa fie stresul zilnic,cauza pentru care la cel mai mic neajuns ridicam tonul,facandu-l albie de porci pe cel care a gresit? Sa fie nerabdarea,motivul pentru care ne inghiontim la orice coada,desi acest lucru nu ne salveaza timp,ba chiar dimpotriva,ne lanseaza in discutii sterile pline de inevitabilele jicniri? Sa fie lipsa banilor la unii ,sau abundenta lor in cazul altora,cauza pentru care ignoram mainile intinse spre noi?

Toleranta ar fi cheia evitarii multor neplaceri , care ar unge rotitele incetinite ale mecanismului complicat al vietii. Se poate sa lasam de la noi,macar din cand in cand si daca nu avem dreptate,sau cel care a gresit nu suntem noi. Putem sa nu ripostam cand suntem nedreptatiti,gandindu-ne ca poate omul din fata noastra are un necaz si vorbele apasate nu ne sunt adresate neaparat noua. Ar fi atat de greu sa cedam locul ajunsi la rand,unui om care „se baga in fata” sa intrebe ceva,fara sa vociferam? Sau intr-o intersectie,sa permitem unui sofer care s-a pierdut,sa faca manevrele necesare,fara a-l insoti sonor cu claxoane si injurii? Sa ascultam batranica de la coltul strazii,care te confunda cu altcineva,sau pur si simplu nu are cu cine schimba o vorba,pret de cateva momente? Sa urmarim filmul de dragoste lacrimogena,sau triller-ul plin de suspans al consortului,doar pentru a-i face o placere,fara a cere nimic in schimb? Sa ascultam dojenile mereu aceleasi ale parintilor si intrebarea constanta a mamei „ai mancat?”fara sa ricosam nervosi?

E dificil…e solicitant dupa zile intregi de munca…e fara rasplata imediata(doar de „sus”)…dar nu e imposibil.

Zambiti,maine va fi si mai rau!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s