Despre prieteni

„One friend in life is much, two is more, three is near imposible.”

O vreme am imbratisat cu caldura aceasta opinie, pana am realizat ca nu e adevarata. Ca personalitati ne modificam intruna, e absurd sa credem ca si prietenii nostri o pot face, exact in ritmul si modalitatea noastra. Concluzionand, prietenia absoluta nu exista, avem perioade in care rezonam si perioade in care suntem pe lungimi de unda, complet diferite. Perioade in care viata noastra necesita un anumit tip de om, care ne intinde o mana de ajutor(e valabil si invers) si perioade in care ne distantam de el, preocupati de alte probleme, odata ce am depasit obstacolul.

Deci putem clasifica prietenii, in mai multe categorii: prietena -fosta colega de generala, liceu, facultate, cu care ai impartit tabere, chefuri mostruoase, cu alcool dincolo de limita admisa (limitele astea mereu tind catre infinit!), care iti cunoaste o gramada de secrete(si nu te vinde pentru primul mascul plin de muschi, sau de bani, dupa caz) si pe care te poti baza la greu.

Prietena-vecina de bloc, cu care imparti ultimele can-can-uri din zona, suni sa ceri o tava sa testezi o reteta, care nu stii cum va iesi si nu vrei sa investesti aiurea intr-o tava, pe care s-o umple praful in camara, langa masina de macinat carne si cantarul de prajituri (erau doar niste exemple, nu ca ar fi adevarat!), careia ii arati noua vopsea cu care vii de la coafor, care stii si tu ca bate in verzui…dar vrei sa te linisteasca un pic, cu care faci gratar duminica, sau mananci nuci toamna, scanand vecinii, noile achizitii (neveste, masini, plase cumparaturi).

Prietena cu care schimbi impresii despre subiecte ca moda, carti, serviciu, inevitabilele barfe(cred ca fara acestea nu exista prietenie!), mergi la opera, teatru, filme, sau la o sueta pe terasa la un suc (pentru bere, apelezi la categoria intai!).

Mai departe, lista incepe sa se aglomereze cu multe prietene, pe care le frecventezi  rar, dar cu care daca te intalnesti, ai de povestit ore: prietena mama colegei de banca a copilului, cu care te-ai intalnit prima data la o sedinta cu parintii si cu timpul, ati devenit apropiate, foste colege de facultate si alte mamici cu care ai stat in parc zi de zi, cand erau copiii mici.

Categoriile nu sunt strict delimitate, ideea e ca eu nu cred in existenta doar a unui singur prieten care se pliaza pe toate nevoile noastre si care ne intelege in toate situatiile. Sunt situatii in care nu ne intelegem nici macar noi, ar fi absurd sa cerem de la altii imposibilul.

Indiferent de categorii sau numar, e bine sa ai cat mai multi prieteni, fara a-i analiza prea atent si multumindu-te cu exact cat poate da fiecare.

Va doresc sa aveti prietenii alaturi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s