Domnilor taximetristi,va salut!

Cand meritati! Sunt unii dintre dv care va fac de ras, ca in exemplul urmator: de la prima impresie mi-am dat seama ca omul n-are nici o treaba cu politetea. E drept ca facusem comanda prin telefon si stia unde mergem, dar zic eu, un „buna ziua” tot ar fi fost necesar.

In loc de salut, omul vorbea cu obida la telefon, cu vreo consoarta, care se simtea rau. Ne-am facut comode pe scaunele din spate si am asteptat sa intoarca masina si sa binevoiasca sa porneasca aparatul de taxat. Se vede treaba ca discutia devenise aprinsa moment in care eu, ca sa nu-l intrerup(deja facea doua treburi simultan!)ii arat cu un gest decis aparatul de taxat. Nervos ii zice aleia „stai putin!!!” si  mufeaza aparatul, dupa cateva miscari smucite neizbutite. Se simtea deja o usoara atmosfera incarcata, cel putin dinspre el. Dupa cateva secunde am remarcat ca nu mai vorbea, cred ca madama ii inchisese telefonul in nas. E drept ca momentul ales de mine nu a fost cel mai inspirat , dar fiind doua drumuri de acces spre destinatia dorita, mi-am manifestat dorinta sa-l alegem pe cel din dreapta. Hop-si-asa! A pus o frana brusca, moment in care m-am si vazut data jos agresiv din masina si plangand cu lacrimi cat pumnul, ca-mi trebuia alt taxi!!!!M-a intrebat „Locuiti aici???” (adica in zona asta, de stiu toate drumurile,sau cum?) Usor luata prin surprindere am raspuns semi-hotarata „DA!!”. Cred ca l-am convins ca nu mint, dar a mai bodoganit cateva cuvinte, ca daca eu aleg ruta cea mai lunga e problema mea. Pana la destinatie n-a mai scos o vorba si bine a facut ca eram deja in civilizatie si era posibil sa-l musc!

Acum intrebarea mea este urmatoarea: am sau nu dreptul sa-mi aleg traseul atata vreme cat merge pe banii mei si drumul nu e ultima hartoapa, plin de gropi, curbe periculoase in unghi extrem de accentuat sau in zona rau famata? Uzual sunt intrebata ce prefer, o propunere scurta de traseu, asa cum fac doi oameni civilizati. Cum supravietuiesc inca asemenea oameni, in antagonism puternic cu evolutia celorlalti si cum sunt de acord ceilalti taximetristi sa le strice firma unul ca acesta?

Din fericire sunt exemple destul de putin numeroase si ar fi pacat sa-i catalogam si pe ceilalti la fel ca pe acesta. Sunt oameni care au priceput ca modernizarea in ceea ce priveste respectul si tratamentul politicos fata de client, nu fac decat sa le sporeasca afacerea.Si pana la urma cred ca e mai simplu sa duci un om calm la destinatie (poate primesti si ceva bacsis) decat unul caruia i-ai facut morala, sau i-ai aratat cum conducea Schumacher la cursele de Formula 1.

Probleme avem cu totii, haideti sa nu le amplificam proiectandu-le asupra celor din jur!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s