Amuzamente cu si despre colegii de la Clime

Intr-o vreme sediul colegilor mei, care monteaza clime, era in acelasi spatiu cu mine, asa ca toate lucrurile deosebite care li se intamplau lor, deveneau subiect comun de amuzament, de cate ori apucam sa stam la un „pahar de vorba”.

Cea mai dificila operatie, de obicei, in instalarea unei clime, este gaurirea pentru realizarea legaturilor intre unitatea exterioara si cea interioara. Astfel de gauri sunt date ca orbul in peretii in care nu stii ce gasesti(da, stim cu totii de detectoare de metal sau cabluri,dar fie nu au raza de actiune suficienta, fie nu fac parte din dotarea muncitorului la momentul respectiv) si daca esti excesiv de norocos si ai avut candva un papuc albastru si unul maro (spune-n ce-ai calcat mai gheo?) totul se termina cu bine.

Unul din cazurile mai putin norocoase de care mi-am amintit acum, este cel al unei gauriri la inaltime, intr-o hala in amenajare si de o lungime considerabila. Unul dintre colegi presta cu perforatorul (mai mult de 7kg!) ridicat mai sus de nivelul umerilor si pe o scara tinuta de cel de-al doilea coleg. O vreme totul a mers ca la carte, cand colegul cocotat a inceput sa dea semne de opinteala. Cel de jos ii facea galerie sa insiste, oricum nu vedea nimic de jos. Isi pune asta toti muschii pe el, se propteste traspirand abundent  de la pozitia incomoda si de la efort  si la un moment dat, terminat, incepe sa strige moldoveneste: „Oiiiiiiiiiii, nu mai bate, oiiiiiiiiiiiiiii!!!”  Nu mai batea perforatorul.

In timp ce asta tot striga de sus,colegul de la baza scarii da o raita cu privirea in lungul halei, tocmai la timp sa vada cum se stingeau pe portiuni luminile in intreaga hala si toata activitatea murea pe rand. Nedumerit, a banuit el ca se intampla totusi ceva si-i spune celui de sus „Ia da-te jos, sa vedem care-i treaba”.

In momentul in care a scos burghiul (lungimea burghielor este intre jumatate de metru si un metru, de la caz la caz) pe toata portiunea erau infasurate cabluri. Realizase „gauritorul” un ghem de toate culorile si de forma interesanta. Nu vreau sa ma gandesc cum i-au urat de bine ceilalti pana au reparat ce a stricat el si si-au intins cablurile la loc.

Reclame

4 gânduri despre „Amuzamente cu si despre colegii de la Clime

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s