Mercy

Eiiiiii,dragii mosului, pentru cei care infunda patul acasa cu computerul in brate, am o noua recomandare de serial. Ca doar ce sa fac si eu cu atata timp liber?

Din categoria”filme cu doctori”, Mercy prezinta o alta fata a lumii spitalicesti, vazuta prin prisma asistentelor, intre noi fie vorba toate bunaciuni si frumoase si destepte, dar cu usoare sincope in viata amoroasa.

Personajul central , o asistenta blonda, maritata cu un tip destul de insipid dar dedicat pe viata casniciei, proaspat intoarsa din Irak, unde a pacatuit nitel cu un medic destul de sexos, oscileaza in triunghiul amoros si cand opteaza pentru una din parti, descopera ca e mai atractiva  cealalta. Cum au noroc unele sa adjudece cate doi barbati pe viata, iar altele stau si suspina la porti inchise? Revenind la subiect, blonda are o metoda destul de non-conformista de a-si face meseria cu talent si a spune verde in fata, ce are de spus, indiferent de consecinte. Adeseori creaza adevarata furtuni amuzante si modul de a iesi din conflicte aminteste oarecum de „House”, dar intr-un stil mai moderat.

Celelalte personaje sunt bine alese, picante, cu povesti reale, dar toti dedicati ingrijirii pacientilor si de a le usura suferintele. Se vede de departe ca le place ceea ce fac si ca nu banii ii motiveaza, ci datoria de om pus in slujba altui om.

Pe langa prietenia care le leaga pe cele trei asistente, fiecare episod prezinta cate o poveste separata  a unor pacienti si rezolvari mai putin sau mai mult fericite. De remarcat ca desi prezinta scene din spital, filmul nu abunda de imagini explicite cu organe, creieri si sange, lucru care mi-e imi convine teribil, iar maniera de imbracaminte e usor neconventionala, diferind de uniformele uzuale.

Cam jumatate din actiune se petrece  in afara spitalului, la barul unde personajele isi incheie uneori ziua uitand de probleme sau prin alte locatii, alternanta de situatii, poantele care lovesc cand te astepti mai putin, actiunea alerta si schimbari neasteptate, fac urmarirea episoadelor antrenanta. Din pacate, americanii au considerat ca serialul  nu a atins cotele de audienta dorite si dupa primul sezon s-a renuntat la filmari. Eu l-as fi continuat fie doar pentru nota de buna dispozitie  pe care o degaja si indemnul voalat de a nu depune armele in lupta cu viata, indiferent cat de greu pare la un moment dat acest lucru. Vizionare placuta!

Reclame

10 gânduri despre „Mercy

  1. Pingback: IARNA LA BRĂILA « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

  2. Pingback: CLĂDIRI ŞI STRĂDUŢE DIN BRAŞOV (1) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s