O seara de vara

Azi a fost torid si am decis cu incapatanare sa nu merg acasa, dupa lucru. In pas saltaret m-am indreptat spre cel mai apropiat strand si mi-am imersat in apa racoroasa toate membrele. Imi place dupa ora 17 la strand! Cei care s-au balacit de dimineata se cam risipesc si raman aia care stau la inmuiat ca mine, pana ii prinde amurgul. M-am zbatut eu cat am putut pe acolo, m-au umilit inotatorii buni cu niste valuri de am inghitit cu sarg cateva guri indesate de apa, dar ce fericire ca nu m-au usturat ochii, ca la mare si cand prosopul a inceput sa devina prea ud si cam racoros, am decis sa trag cateva cadre, ca prea era frumos si bazinul albastru imi amintea de piscinele din vacanta, a caror poveste o voi spune intr-o zi.

Am dat roata bazinului si pe cand ma incordam sa prind poza minune aud un carait neomenesc in spatele meu. Parca suna a pasare! In timp ce ma rasuceam sa disting provenienta zgomotului, mi-am amintit ca pe vremuri erau niste lebadusti in curtea strandului. Alea si erau, iar cea neagra caraia ciudat, ca si cum ar fi avut o pana (nu de curent) pe gat…interior! Cand soarele a coborat dincolo de coroanele pomilor, am pornit agale pa malul Begai sa vad ce noutati mai sunt. In Parcul rozelor era ceva spectacol folcloric de dansuri. Nu m-am apropiat pentru ca eram prea linistita, iar muzica bubuia a fum de mititei! Pe malul apei grupuri de copii stateau asteptandu-si randul sau odihnindu-se dupa prestatie. Costumele populare le dadeau fetelor un aer deosebit de cochet; se pare ca odata cu hainele primesti si lectii despre cum sa le onorezi, cand le porti. Aveau o eleganta deosebita, incaltate fiind cu ciorapi grosi si opinci. Le statea tare bine si cand le-am rugat sa stea la o poza, ca-s tare frumoase, toate au sarit razand.

Am incheiat seara cu o inghetata mancata, limblata si savurata pe o banca langa porumbeii, care ciuguleau din cand in cand un rest de firimituri ce abia se distingeau pe caldaram. Soarele apunea iar de pe o terasa se auzea discret o melodie italiana de pe vremuri, cantata la chitara. Cine zice ca viata nu-i frumoasa?

24 de comentarii

    1. bine ai venit, wind! ador pozele tale! eu nu inot asa bine si-mi trebuie spatiu fara balacitori, altfel imi intra apa in nas si ma „inec” o vreme. am un curaj bestial 🙂

  1. Viata este într-adevar frumoasa. Trebuie doar sa debarasam gunoiul pe care altii vor sa ni-l îndese în ochi! ce dupaamiaza minunata ai petrecut! si alaturi de tine m-am bucurat si relaxat si eu, doar privind fotografiile tale. Superbe!
    Sa ai un weekend agreabil! 🙂

  2. brava, mami. Iote fix asta ziceam si eu adineauri, la mine, ca am strandul sub nas si nu m-am dus niciodata! cred c-o comit in uikendul asta! gata! m’am hotarat! 🙂
    ai pup iu!

  3. N-am ajuns la strand si nici n-am sa ajung… stau toata ziua la bazinul de inot, dar as vrea sa ma bronzez, iar asta se va intampla peste doua saptamani cand merg la mare:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s