White collar

V-ati prins, inca un serial de aproape 3 sezoane, pe care l-am reluat de curand, pentru ca nu-mi aminteam la ce episod ramasesem. Denumirea provine de la jargonul folosit pentru lucratorii din FBI sau cei care lucreaza in birouri, in general. Blue collar e pentru cei care au joburi direct in teren, in salopeta.

Personajul principal Neal Caffrey, este un fost escroc, care pentru a scapa de inchisoare, este racolat de FBI pentru a-i ajuta la diferite cazuri care cer un expert in arta. Mda, tipul asta usor efeminat dupa gustul meu (are si un mers de fotomodel-durere!!!) sparge coduri, stie tot despre piata neagra unde se invart tablouri, bijuterii, masini, totul cat mai scump si mai „falsificabil”. Dupa multimea de cunostinte in tot felul de domenii alaturate artei as fi bagat mana in foc ca are cateva diplome de studii superioare. Are insa scoala vietii, buchisita in amanunt, cunostintele necesare presarate in diverse domenii si bani pe care-i scoate la iveala doar cand e necesar. pentru a-i limita activitatea si a-l tine sub control are atasat de glezna un aparat dotat cu GPS, care ii permite sa circule doar intr-un spatiu de aprox 3km. Il secondeaza un agent FBI la fel de istet ca si el, pe care incet-incet il cizeleaza in imbracaminte, comportament , aprecierea lucrurilor cu stil. Tot din echipa FBI mai fac parte inca doi agenti o bruneta interesanta si un negru care e pe faza mereu, prinde tot din zbor si apare ca rezerva cand e necesar.

De partea cealalta a baricadei, e Moz, un tip micut de statura, bonom, brici si el in arta, coduri, determinare de falsuri si secrete indescifrabile bine ascunse. Are cateva ticuri si fixuri, un umor fin, si-l ajuta pe Neal mai ales cand intreprind doar ei doi cate ceva, fara sa afle FBI-istii. Se nasc tot felul de situatii comice in care politistii se descurca greu incercand sa fie putin incorecti sau falsificatorii sa joace cinstit.

Actiunile din fiecare episod sunt independente, curg usor, e relaxant si amuzant sa-i vezi cum se joaca printre raufacatori si le iese totul mereu bine. E un serial usurel, micile lectii de istoria artei cad la fix fara sa plictiseasca, interioarele sunt alese in mod voit luxoase, iar de multe ori problemele expuse sunt reale, intalnite si in case mai sarace.

In speranta ca v-am facut curiosi, va urez vizionare placuta!

Reclame

29 de gânduri despre „White collar

  1. Pingback: Călătoria lui Gulliver 7 - Tara houyhnhnm-ilor

    • acum nu te gandi ca doar asta fac!
      dar seara inainte cu culcare, mai „rad” cate un episod din ceva. imi deviaza gandurile si ma relaxeaza tocmai bine pt somn. asta daca nu nimeresc ceva cu mult rosu lichid 😀

  2. Mmda… Despre gulerele albe şi gulerele albastre a scris şi Alvin Toffler, dar în alt registru, futurist (cine nu ştie ce e asta să nu se gândească la prostii, e vorba de altceva !!! :D).

  3. Pingback: Prințesa albă! « Tu1074's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s