Duzina de cuvinte: O clipa unduita

M-am re-gasit pierduta printre ganduri, la masa din lemn brut abia lacuita intr-o nuanta inchisa  careia trecerea vremii ii daduse o tonalitate mata, comoda, de prieten vechi. In local era placut, galceava ascutita de precupeti dornici de afaceri, ramasese ca un zgomot de fond abia deslusit in departare. O ceata de fum plutea suspendata fara timp in aer, rotocoale lente ridicandu-se de la masa de langa, unde doi barbati erau adanciti intr-o conversatie  folosind o limba rastita. Ascultam fara sa-mi dau seama daca se certau sau doar schimbau impresii. Un gest repezit al celui dinspre mine aproape rastuna garoafa de culoare rosu intens, zimtata cu gingasie pe margini cu alb, aflata intr-un vas transparent ingust, care se balansa periculos in in ultimul moment isi recapata echilibrul. Barbatii erau imbracati cam la fel, parul de culoare inchisa, usor carliontat, barbi ingrijit taiate, frunti inalte, pielea maslinie , statura asemanatoare. De la distanta ar fi putut parea gemeni, insa de aproape nasul turtit, ochii puternic conturati si gura cu buze aproape inexistente ale celui dinspre geam, ii diferentia puternic. Pareau acelasi gen de barbat, impulsiv, prizonier voit al impulsurilor primare.

O melodie orientala susurand lasciv s-a insinuat lent si de undeva de dupa o perdea valurita se mladie o dansatoare. Salvarii de un lila sidefiu lasau sa se vada un mijloc subtirel, gratios si care se misca elaborat punctand muzica. Bratarile fine de la fiecare glezna si galbenii cusuti peste pieptarul bluzei faceau ca de cate ori se ondula, sa se auda niste clinchete delicate, de tamburine. Barbatii cu vorba rastita au ramas tacuti urmarind fascinati miscarile dansatoarei. Sub valul cu insertii aurii ce-l purta pe cap, i se zarea parul lung impletit in stilul germanic de codite rasucite in jurul capului, in suvite complicate si incluzand pe alocuri stropi ce luceau stins ca niste pietricele pretioase, licariri ce se regaseau si pe restul hainelor in aceleasi culori pastelate.

Unul dintre barbati facu un gest smucit cu capul si omul care le adusese ceaiul in nuante chihlimbarului cu cateva clipe inainte, se apropie fara zgomot, dadu din cap a aprobare la intrebarea pusa tacit si-i facu un semn fetei care-si intrerupse dansul, ramasa cu capul plecat si bratele incrucisate pe piept. Barbatii se ridicara si trecura dupa perdeaua valurita care ascundea vederii incaperea din spate. Fata ii urma la distanta mica, localul ramanand tacut, un amestec de iz de tutun, aroma de ceai si un parfum discret moscat abia sesizabil. Am lasat banii pe masa si am iesit in soarele puternic, plonjand in vacarmul strazii.

39 de comentarii

 1. M-ai condus in lumea ta si acum astept sa vad unde duc toate ispilele cuvintelor lasate aninate doar!
  Sunt plina de curiozitate!
  Frumos si cu… va urma, nu?

 2. Gâlceava-n bărbi, se ştie

  o împleteşte-nspre tăcere, spre împăcări,

  germanic, într-o parte, cu aer serios,

  cel scuturat de şolduri

  şi joc de gleznă gingaşă.

  Şi-atunci din buzunarul(plin cu galbeni, dar şi fără)

  Pe loc, şi nu ştiu cum se face, dar răsare o garoafă,

  grai ce niciodată nu dă greş în om,

  de-orice gen ai fi sau liftă

  şi gânduri de război dispar,

  căci toţi, ca gemeni în ispită,

  simţim frumosul când ne dă târcoale.

  Dar celor doi, acuma le rămâne de păzit

  cea bună unduire ce-au găsit în clipă de nerăstire,

  iar tăcerea lor i-acuma cu cortină, un aparteu,

  dar e de-ajuns un gest aiurea, şi s-a isprăvit, căci ştim:

  femeile nu sunt de împărţit,

  decât poate un timp? 🙂

   

   

 3. Nu, nu , nu. Dansatoarele orientale nu-si urmeaza clientii dupa perdele 🙂
  Poate ca toata povestea se petrecu in Romania iar fata era …..sub acoperire. Iar barbatii niste muncitori obositi pe care romul amestecat cu cola i-a facut sa viseze

 4. „Am lasat banii pe masa si am iesit in soarele puternic, plonjand in vacarmul strazii.”
  „unele chestii nu au continuare.” posibil, dar intriga a ramas 😉
  faci ce faci si reusesti de fiecare data sa ne intrigi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s