Duzina de cuvinte: Crampeie de viata

Noaptea se adancea capatand nuante si adancime de cenusa, mirosind vag a silitra si invaluind complet faptura subtire care mergea poticnit, strangandu-si hainele cu o infrigurare ciudata, aerul dogorind ca-ntr-o etuva , murmurand cuvinte doar de ea stiute. O portiune de teren arid, un rotocol lipsit de vegetatie de parca focul curatase fara mila toate urmele, o facu sa-si recapete putin echilibrul care pana atunci fusese intr-un balans instabil, penduland cand de-o parte cand de cealalta a drumului, sub turbulente de o deosebita furie si violenta ale vantului, ce prevestea amenintator o furtuna din pacate, intempestiva.

Silueta fragila grabi pasul si reusi sa ajunga la casuta imbracata in verdeata complet, ce abia se distingea in decorul mat de la marginea padurii, acolo unde tipsia lipsita de viata isi incheia cercul. Deschise usa concomitent cu bubuitul tunetului ce a decis furtuna sa porneasca, astfel ca intrarea ei trecu neobservata de femeia garbovita langa arcada cuptorului unde se straduia sa mentina focul aprins. Totusi curentul puternic format care ii ravasi toate foile de pe masa, ii dadu de stire ca nu mai e singura in incapere.

– Urata vreme ti-ai ales pentru vizita, ii spuse  batrana cu o voce blanda. Hai langa foc! Sa inteleg ca acel troc pe care-l doreai, copilul si renuntarea la cariera, pentru a-ti redobandi barbatul, nu a mers?

Cu o privire ratacita, tanara de o surprinzatoare delicatete, pastrandu-si frumusetea in ciuda parului incalcit si muiat de primii stropi de ploaie ori a hainelor ravasite si aruncate in dezordine pe ea, ii raspunse soptit:

– A mers cumva, omul meu drag s-a intors acasa auzind ca-i port copilul, insa umbla mereu ratacit, ca si cum mintile lui ar fi ramas tot acolo, la femeia cealalta pentru care ma parasise. Trebuie sa ma ajuti! Stiu sigur ca tu vei gasi ceva sa mi-l aduci inapoi complet, sa ma vada cu adevarat, sa-i reaprizi viata in priviri… Fericirea merita orice sacrificiu!

Batrana clatina din cap, ii puse o patura pe umeri, o conduse lin spre fotoliul calduros de langa soba si se aseza pe un scaunel scund, murmurand ceva cu voce joasa, privind departe in gol.

Textul face parte din Duzina de cuvinte, provocarea saptamanala lansata de Psi. Pe aceeasi tema au mai scris si:

http://www.psi-words.com/2012/02/11/duzina-de-cuvinte-plansul-iernii/#comment-11201

http://tiberiuorasanu.wordpress.com/2012/02/11/duzina-de-cuvinte-diana/

http://anacondele.wordpress.com/2012/02/11/duzina-de-cuvinte-o-mana-de-ajutor/#comment-387

http://almanahe.wordpress.com/2012/02/11/papusaactul-iii/#comments

http://cita-topa.blogspot.com/2012/02/duzina-de-cuvinte-despre-foamete.html?showComment=1328950442757#c2591796791614896502

http://scorpio72.wordpress.com/2012/02/11/duzina-de-cuvinte-poate-o-sa-renasc/#comment-7844

http://labulivar.wordpress.com/2012/02/11/duzina-de-cuvinte-aeroclub/#comment-4511

http://anaveronica.wordpress.com/2012/02/11/duzina-de-cuvinte-delir/#comment-5216

29 de comentarii

 1. Riscantă experiență. Când ajungi la așa ceva, ar trebui să-ți amintești că nu e bine să te joci cu energiile văzduhului și ale minții fiindcă se pot întoarce împotriva ta când te aștepți mai puțin.

 2. cumva, eu nu cred în provocarea sorţii. niciodată nu am crezut. slvc are dreptate, jocurile acestea se pot întoarce împotriva celui care trece graniţa. plata este prea mare, cred, pentru clipa părelnică de împlinire.

 3. Zice:
  – „umbla mereu ratacit, ca si cum mintile lui ar fi ramas tot acolo, la femeia cealalta”
  Zic:
  – ete,na. Că parcă ele nu umblă şi pe alăturea de drum! 🙂

  – – –

  Şi apropo de vrăji; şi eu am auzit că e periculoasă joaca cu focul…

   1. Da da daaa, rugăciune împreună cu o venerabilă doamnă în vîrstă, că preoţii şi biserica au ieşit din vederile femeilor îndrăgostite iremediabil de un singur bărbat.
    Ai dreptate. Nu te contrazic. 🙂
    – – –
    Cît despre elan, ce să fac? Statisticile spun că vreo 30 % dintre prunci au alt tată decît soţul. Curat ELAN! 😀

 4. Crampeiele aste de viata, plina de ispite… grele ispite pentru a tine in pumn ceva ce a fugit sau pe care nici nu mai poti sa il crezi al tau desi poate as fi… Cu ce legaturi sa tii iubirea care a fugit sau zburda cautand alt cuib?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s