Duzina de cuvinte: Departe…

Privi plictisita spre cer unde nori- valatuci in dare prelungi alunecau lent aproape insesizabil. Lua din biblioteca volumul gros inceput cu o seara inainte, care reusise pentru o vreme sa-i indeparteze sentimentul neplacut ca gresise major si-l indesa in rucsac. Din amintiri reconstitui aproape integral discutia, fara sa sesizeze momentul exact cand simtise ca o irita asistenta, cand realiza matematic ca oricum ar explica toti o vor privi ciudat si orice argument spus in momentul acela ar fi fost nul si absolut inutil. E surprinzator cum o ridicare neinspirata de ton sau o ardoare nepotrivita locului, se poate transforma intr-o  convertire a tuturor opiniilor impotriva ta si te pot exclude fara sa-ti dea sansa unei explicatii. Stia ca ar fi putut face multe pentru oamenii aceia necajiti care urmau sa-si piarda casa, insa fusese indepartata prin manevre subtile iar nemultumirea ei interioara de nestapanit fusese un manuitor iscusit…  
Urca pe bicicleta si pedaland cu suparare lasa in urma orasul, apropiindu-se dupa un timp de balta ale carei ierburi crude de soare, mirosul de peste amestecat cu prospetimea apei si doar un iz vag de mal, greieri taraind molcom toropiti deja de caldura blanda , o linisteau. Nu putea sa-si explice prin ce mister toate problemele ei fara iesire in universul asta calm, desprins de timp, pareau sa se dezlege usor. Natura ii oferea cu bunatate mereu un refugiu facil, iar ea se retragea aici cand parea ca toate i se inchid in fata.

Intinse pledul la soare, deschise cartea si se aseza incercand sa alunge toate gandurile scufundandu-se lent in actiunea captivanta. Citi vreme indelungata, rontai pentru scurt timp un mar, niste eugenii, rupta de toate, ignorand sentimentul de cautare din subconstient. Cand umbrele incepura sa se alungeasca, o usoara racoare se insinua dinspre apa. Se scutura infiorata si privi indelung o broscuta miniaturala ai caror ochi usor bulbucati  pareau singurul element in miscare. Studiind-o cu mintea departe realiza ca stie cum sa abordeze din nou problema pentru a fi ascultata si pentru a le reda speranta oamenilor aceia care meritau mai mult decat o evacuare fortata. Isi stranse lucrurile in fuga, arunca rucsacul in cosul bicicletei si se intoarse acasa sa-si pregateasca o noua strategie.

Reclame

22 de gânduri despre „Duzina de cuvinte: Departe…

 1. Pingback: Duzina de cuvinte – întrebări… « Tiberiuorasanu's Blog

 2. Pingback: Lăsata secului « Almanahe's Weblog

 3. Ce frumos ar fi ca natura să poată converti de fiecare dată totul într-o rezolvare! Din păcate nu ţine de ea, ci de altă natură, cea umană; care e pusă câteodat’ numai pe ploaie şi tunet.
  Dar bine că măcar preţ de-o poveste se rezolvă câte ceva.

 4. Pai cum reac sa nu ma simt bine:”..apropiindu-se dupa un timp de balta ale carei ierburi crude de soare, mirosul de peste amestecat cu prospetimea apei si doar un iz vag de mal, greieri taraind molcom toropiti deja de caldura blanda , o linisteau. ” O zi frumoasa! :))

 5. Pingback: psi-words » duzina de cuvinte- doar sâmbătă?

 6. :))) tare mult mi-a placut! merele nu mi-au fost niciodata pe plac, eugeniile, lingeam doar crema:)) iar bicicleta, imi promisesera ai mei ca daca iau premil intai imi cumpara…l-am luat, chiar mai multe, dar bicicleta nu a mai ajuns :). pop..

 7. Pingback: DUZINA DE CUVINTE Giordano Bruno « Dictatura justitiei

 8. Pingback: duzina de cuvinte – arc peste timp @ Carmen Sima | Blog

 9. Pingback: Duzina de cuvinte – Amintiri palpabile | VERONICISME

 10. Pingback: Duzina de cuvinte – Vreau… « VeroVers

 11. Pingback: Duzina de cuvinte – Definiţie « Mustăţi lungi, gheare lungi

 12. Pingback: Duzina de cuvinte: Mânuitor fără Menire | Cioburi de chihlimbar

 13. Toti ne dorim, măcar din când în când, sa fim undeva departe de lumea dezlănţuită şi să ne reculegem în faţa unei cărţi captivante. Mi-a plăcut mult ce ai scris, mai ales că reflectă şi o dorinţă de a mea.
  O duminică cu soare! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s