8Martie la Zai

Locatia ne-a atras atentia prin geamurile mari, generoase, mobilierul minimal si spatiul amplu din interior, condimentat cu ornamente care atarnau din tavan, in mijloc un fel de fulgi de zapada, iar la geamuri niste sticlute mici, cochete, inveselite de lalele mici, care pareau suspendate in aer.

Un chelner tinerel si tot numai un zambet ne-a adus meniul si la scurt timp, bauturile- limonada mea fara aspect comercial dar gustoasa- si bruschetele. Am cochetat mereu cu scaparea fara masura, cu nemiluita a busuiocului peste rosii, insa teama ca gustul va fi prea ierbos-aromat m-a oprit. De data aceasta insa, busuiocul s-a lafait in toata splendoarea lui alaturi de ceva piper, totul potrivindu-se la fix cu rosiile proaspete! Intre timp in jurul nostru s-au tot perindat grupuri de duduite care-si sarbatoreau ziua, insa atmosfera era destul de linistita, desi erau destul de multe. La masa de langa noi, trei tineri aveau fiecare lap-top-ul deschis si schimbau la intervale mari jumatati de silabe, au mancat la un moment dat tot cu ochii in ecran,  fara vorba si apoi s-au despartit fiecare cu mintea departe. In lateral trei fete foarte tinere degustau toate acelasi tip de bautura, prezentata in niste cupe suple cu picior inalt, probabil „Cosmopolitan”.

Grupul sanitar gatit deosebit, chiar daca micut, cu o pardoseala care incastra in lateral niste pietre, un amestec de neslefuit si garnisit modern, cautat cu grija, impecabil. In momentul in care mancarea era gata, bucatarul anunta chelnerul printr-o bataie in usa. Prima oara am crezut ca s-a blocat cineva in baie, usile fiind alaturi si urmaream cu atentie sa vedem daca e nevoie de ajutor. Dupa mai multe batai codificate, am inceput sa ne distram de semnalele lor.

La un timp dupa ce nu mai comandasem nimic, am vazut chelnerul cum ne da tarcoale, ne intreaba daca mai dorim ceva si ne sugereaza sa parasim localul, deoarece aveau o rezervare peste vreo 15 minute. Ne-am simtit cam prost, voiam oricum sa plecam, iar spatiul permitea, la o adica, reorganizarea meselor pentru mutarea noastra, daca mai doream sa ramanem, intr-o margine. Au indulcit putin finalul, cu o cutiuta decorata original in care era ascunsa nota de plata. Nota 10 pentru locatie, mancare si servire. La diplomatie, oamenii mai au de invatat…dar ce e perfect in lumea asta?

Reclame

11 gânduri despre „8Martie la Zai

  1. wow…limonada! bunutz, bunutz:)
    locatia imi place trare mult iar ideea cu lalelele in sticlute e foarte faina. scapari mai apar dar le iertam :). nu mi-ai zis nimic de fumul de tigara 🙂

  2. Pingback: WTF WP!? | coolnewz about hot thingz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s