Cine e Kassandra Rotariu?

O fetita de 8 ani, care provine dintr-o familie de ne-oameni, maltratata cumplit si suferind de-o boala nemiloasa a oaselor, in urma neglijentei si infectarii ranilor. Sansa ei a fost sa fie gasita si infiata de doi oameni exceptionali, fostul fotbalist Iosif Rotariu si inimoasa lui sotie, care mai au infiat inca un baietel, suferind de diabet. Povestea Kassandrei, mediatizata si de ProTv o gasiti aici.

Poate ca veti da din cap nepasatori sau plictisiti „iar un caz social???” Sunt multi oameni care au nevoie de ajutor, insa nu toti ajung in viata noastra, iar milostenia trebuie inceputa de undeva. Aceasta fetita a suferit o multime de operatii si pana la 18 ani mai are inca multe altele, incercandu-se sa-i realizeze un minimum de schelet necesar pentru a se alimenta si descurca singura cand va ajunge la maturitate. Dintr-un copil inert pe o targa fara nici o sansa, sotii Rotariu au reusit sa faca un copil vioi, care se bucura pentru fiecare zi in plus,  are o putere fantastica  si un curaj demn de invidiat in lupta mult prea grea pe care i-o ofera viata.

Am ascultat intamplator, inainte de antrenamentul de zumba, cum aceasta mamica adoptiva de 50ani, cu doi copii proprii mari, adulti la casele lor, lupta sa stranga bani pentru  fetita nimanui,  o sprijina zilnic pregatind-o pentru urmatoarea operatie din Franta,  destinata sa-i modifice maxilarul (a crescut si nu i se mai deschide gura suficient) sau/si sa-i puna oase la maini, unde nu are nimic. Doua codite, doua gropite, care au dreptul, la fel ca noi toti, la speranta, la bucurie, la zambet. Ascultam cum femeia depana firesc la ce incercari urmeaza a fi supusa fetita, modul copilaresc simplu de a accepta totul si ma abtineam cu greu sa nu plang. M-am gandit la framantarile mele referitoare la usoarele neplaceri privind propriu copil si-am realizat din nou cat demult trebuie sa fiu recunoascatoare ca am un copil intreg, sanatos, autonom. Am inghitit nodul de lacrimi, mi-am propus sa-mi amintesc mai des de suferinta altora si am rezervat ziua de sambata 1 Iunie, de ziua copilului, participarii la ZUMBADON-ul organizat de Claudiu Gutu- Zumba Timisoara impreuna cu Decathlon, in parcarea magazinului, de la ora 19. Speram sa ne strangem in numar cat mai mare ( s-au anuntat o serie de instructori de Zumba renumiti din tara), sa contribuim fiecare dupa posibilitati la sansele Kassandrei. Daca sunteti in Timisoara, va asteptam in parcare, sa dansam pentru a aduce speranta unui copil vegheat de mai multi ingeri. La finalul spectacolului vor canta Kamelia si George Hora! Nu uitati Sambata, 1 Iunie, ora 19 la Decathlon!

Anunțuri

6 gânduri despre „Cine e Kassandra Rotariu?

    • a iesit superb, o atmosfera de milioane, un copil extraordinar de vioi, molipsita de entuziasmul nostru si urne pline care sper sa ajute la operatiile pe care le are de suportat in iulie!

  1. Este o munca titanica sa mentii sus moralul si sa ii redai sanatatea unui copil cu atatea probleme. Felicitari celor care se ocupa de ea, felicitari si voua pentru implicare! Sper sa reuseasca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s