La multi ani, prieten tot drag!

Hai ca anul asta n-am uitat de poveste! Ti-o dedic alaturi de cele mai calde sentimente, dorindu-ti o viata deosebita, ca tine!

Cu simturile inca impaienjenite, opri ceasul si-si facu lent in minte planul pe ziua ce iar rasarise prea devreme. Cu o tresarire realiza ca desi schimbase locatia, iar cearta urata din ziua precedenta inca plana greu, era totusi ziua ei, eveniment care se intampla doar o data pe an. E adevarat ca era un semn de batranete, din ce in ce mai pronuntat, dar ii placea sa-si inchipuie ca dobandea si putina intelepciune, alaturi de firele albe tot mai bogate, ascunse subtil de blondul ce-l adora. Se ridica in coate sa distinga zgomotul uniform ce venea de afara si realiza ca ploua, abundent. Mda, macar starea sufleteasca e in ton cu vremea, se gandi! Telefonul clipi a mesaj si cand citi un zambet ii indulci trasaturile: felicitarile incep sa curga. Se imbraca fara ganduri, isi puse preventiv niste pantaloni de schimb la pachet (in tornada de afara nu avea cum sa ramana uscata!) si iesi la lupta cu umbrela. Afara nu era atat de grav cum parea dupa zgomotul agresiv al stresinii reparate superficial. Tramvai, ceva de mancare, ploaie, umbrele colorate si imagini lucioase, aer proaspat. Ajunse in final la loc uscat, dadu drumul la ceai si- aroma de ghimbir ritualul zilnic incepu sa se desfasoare lent, acte, comenzi, telefoane, felicitari intre doua reprize de munca. Staruitor inca nu stia unde-si va chema cei cativa prieteni pe care decisese sa-i invite la un gratar. Avea doua optiuni, dar ploaia si cearta violenta din ajun, ii punea abilitatea la incercare.

Spre pranz hotara sa ia o pauza de sendvici si pe cand mesteca alene cu gandurile departe, un curier o suna cu o livrare personala. Nu astepta nimic, nu avea nici o idee despre ce ar putea fi vorba, dar ii dadu indicatii despre cum o gaseasca si iesi pe trepte la intrare. Cand vazu crinii imperiali, aranjati bogat intr-un vas scund, realiza ca-n lumea asta exista doar un singur om care nu uita sa-i trimita in fiecare an flori de ziua ei. Intr-o clipa uita de suparare si dileme, puse mana pe telefon si-l certa…desi in suflet simti ca gestul lui i-a oblojit ranile si i-a aratat ca e iubita. Spre seara incet, incet, s-au adunat toti prietenii, ploaia a ramas o amintire indepartata, iar cearta, una amanata.

Inainte de a adormi, privi buchetul de crini mirosind discret si se gandi recunoscatoare ca exista multi oameni in jurul ei care-o iubesc. Lasa gandurile triste si-si zambi, stiind ca orice s-ar intampla pentru asta exista prieteni, sa-ti fie alaturi!

Iti multumesc ca existi, Alex  si La multi ani!!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s