Iar nu mi s-a deschis parașuta!

Se făcea că era dimineață, zburdam cu căștile în urechi și cu mintea în toate cele patru colțuri ale zărilor și am ratat o bordura. Nu e prima oară și probabil nici ultima, deși-mi propun mereu să fiu mai atentă spre exterior. Cert e că am realizat panicată că zbor direct în bot și înainte de impact am avut doar un mic reflex să-mi feresc ochelarii. Nu mi-a ieșit decât parțial, așa că am luat brutal temperatura la nivelul solului și când am dus mâna la față mi s-a umplut de sânge. Desigur că nu mai aveam în buzunar decât o rămășiță mototolită de șervețel pe care mi l-am îndesat undeva lateral ochiului, mi-am scos ochelarii și i-am pus alături, constatând că încă au lentilele-ntregi și n-am găsit altceva mai bun de făcut decât să stau pe jos, așteptând să mă dumiresc ce să fac mai departe. Auzeam în jur cum circulau mașini, eram pe trotuar și lichidul ăla roșu care încă-mi circulă prin corp, refuză să se oprească! M-am întrebat cât de caraghioasă sunt stând cu lucrurile împrăștiate pe caldarâm, dar preocuparea cea mai importantă era cât de mare e chestia ce-o am la cap… După câteva secunde… minute…hai să zicem un timp nedefinit, o doamnă m-a atins pe umăr și mi-a oferit un șervețel. M-a liniștit că n-am nici un crater în cap, ci doar o zbenghe mică, moment în care printre nas și șervețelul mototolit am zărit și un tip amabil care se oferea să mă ducă la spital cu mașina. L-am rugat doar să mă ajute să mă ridic, mi-am pus papornița înapoi pe umăr, mi-am luat plasa și m-am îndreptat singură spre Urgentele, care erau la câțiva păși distanță. Am abandonat repede ideea, văzând holul plin de oameni și câteva asistente care m-au ignorat deși eram oarecum plină de sânge în zonă feței. Am decis rapid că n-am ce face acolo, până nu caut o oglindă, să-mi constat singură „realizarea”. Nu era cazul de copci, sângele deja se oprise, mi-am pipăit și genunchiul care începuse să mă doară (mda, am niște eczema de asfalt și acolo!). În câteva ore mi s-a umflat grațios sprânceana, dar în dosul ochelarilor nu se observa asa tare.

După serviciu, am dat fuga la atelierul de reparat ochelari. La întrebarea ce-am pățit, am ezitat între două răspunsuri: m-a bătut bărbatul/ am căzut în flit. În timp ce-mi torsiona la loc rama, încercând să-mi prindă lentila, băiatul a zâmbit „mai sunt încă bărbați care-și bat nevestele?” M-am uitat curioasă la el. Cred că lumea lui e mai frumoasă că a mea…și așa ar trebui să fie la 20 de ani!

Azi, a două zi după marea confruntare, mă simt mai bine că ieri, dar contrar așteptărilor, arăt mai rău! Mi s-a umflat ochiul, are o culoare roz spre mov și aduc cu un pugilist abia coborât din ring, cu toată arcadă colorată puternic. Nu cred că mai are rost să pretind că am căzut. Oricum nu mă va crede nimeni! Așadar, m-a bătut bărbatul sau testez unele chestii sado-maso, inspirate din 50 Shades, că tot e la modă. Dacă aveți ceva sugestii, le aștept cu nerăbdare, mâine supozitionez că voi vira spre verde sau vinețiu turbat. Vorba ardeleanului când și-a luat mașină nouă și-i descria culoarea: știi tu nuanța aia de cer învolburat când vine furtuna? Ei, cam așa e, doar că-i verde!

Reclame

5 gânduri despre „Iar nu mi s-a deschis parașuta!

 1. Vezi daca umbli cu nasul pe sus? 😛 😉
  Bine ca nu a fost mai rau si,probabil , a avut rost si cazatura asta.
  Pana una,alta…machiaza-ti si celalalt ochi cu a acleasi culori si zici ca-i un nou make up.
  Sa ai grija de tine!

  • m-am gandit si eu la treaba cu machiajul, dar stii ce? am constatat ca oamenii din jurul meu sunt atat de preocupati de ei, ca nici nu ma observa. arat ca si cum as fi luat un cot masiv in plina arcada si cu toate astea lumea ma priveste normal. ori sunt discreti….ceea ce nu mi s-a mai intamplat- toti sunt avizi de barfe!- ori nu vad…deja m-am relaxat 😀
   multumesc de urare…merg cu grija, pana uit…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s