Treaba mea e si treaba lor?

Într-o seară, ieșind de la sala de sport, m-a abordat o colegă de suferință. Împărțeam același tramvai o bucată de drum, abia descoperisem! și din vorba în vorba, am fost și mai uimită să realizez cât de multe știa despre duminicile, familia și preocupările mele, deși eu o vedeam pentru prima oară și nu! nu fac parte din VIP-urile orașului…nici măcar ale zonei…
Într-o altă zi, un tip corpolent pe care-l știam vag de pe traseul tramvaiului (și pe care instinctiv îl evitam fără să-mi bat capul foarte tare din ce cauză), mi-a intrat brusc în peisajul vizual, explicându-mi că mă urmărește în fiecare dimineață de pe geam, că mă știe de la recensământ cu detalii, plus locație exactă, discuție pigmentată de tot felul de remarci ciudate, care pot fi catalogate cu mare tolerantă drept avansuri și pe bună dreptate drept grosolănie și marlanism.

Mă consider un om care-și vede de treaba lui și mă lupt cu dinții ca și ceilalți să mă trateze la fel. Cu toate acestea rămân uimită să constat cum unii, totuși, găsesc interesant să-mi contorizeze trecerile, ieșirile, aparițiile și li se pare chiar firesc cum procedează. Poate că ar trebui ca treaba asta să mă facă să mă simt importantă- onorata -recunoscătoare de a fi băgată în seamă, dar singura reacție instinctivă e că mi se strânge puțin cămașa în spate. Un asemenea interes ar fi explicabil, să zicem, la bătrânele pensionare  văduve, trase pe dreapta de viață, răspunzătoare de contorizarea evenimentelor din fiecare bloc. Orice altă persoană deținătoare de partener de viață, copil indiferent de vârstă, cățel-orice marcă, soacră-alea bune nu se pun (dar nici nu există!)!, serviciu… de masă/ galant/ non-stop, amantă-escortă, loc de veci select (enumerare in ordine aleatorie) care prezintă simptome de curiozitate nesănătoasă privind viața străinilor, ar trebui etichetată drept ciudățenie a naturii și evitată de la distanță, ca nu cumva fenomenul să se propage și să devină molimă!

Reclame

5 gânduri despre „Treaba mea e si treaba lor?

  1. Sunt enervanti si e normal ca primul raspuns, cand iti mesteca in oala e furia. Interioara macar.
    Apoi ignora-i, altfel iti vine sa le dai cate un pumn in nas. Astfel de oameni, se strang in buchete pe langa altii.
    Asa ca… treaba lor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s